Bookkeeping
quote

REQUEST
CALL BACK

FREE CASE EVALUATION

Press

Press

Updated on Tuesday 08th October 2019

Our company’s achievements have been the subject of several articles in Romanian newspapers and our specialists have also authored a number of articles on several subjects. We list some of these below.

 

1. Chirigiu (TPG Romania): We aim to expand in other Romanian cities on the long term

“TPG Romania Group, the financial services consultancy, recorded a turnover that exceeded EUR 1 million mark, reaching RON 4.9 million in the fiscal year 2016, showing a growth of 5 percent compared to 2015. (…)”

 

2. TPG Romania, cifra de afaceri de peste 1 milion de euro in 2016

“Grupul TPG Romania a incheiat anul fiscal 2016 cu o cifra de afaceri care depaseste pragul de un milion de euro, insumand 4.937.664 lei, in crestere cu 5% fata de anul 2015. Totodata, grupul TPG Romania a inregistrat, in anul 2016, si un profit de peste 8% din cifra de afaceri. (...)”

 

3. TPG Group a câștigat trei noi clienți

“TPG Group anunță câștigarea a trei clienți noi importanți: Testing Inspection Certification, Krones România și Sidma România. (...)”

 

4. Cum se poate pregăti o companie mică și mijlocie de o nouă criză financiară?

“Alexandru Chirigiu, Principal Consultant al TPG Advisory, companie din TPG Group România, spune că întrebarea la care toată lumea se gândește nu este „dacă” va veni o nouă criză, ci mai degrabă „când” va fi acest moment. De ce? Pentru că piețele, precum în fashion, au tendința de a repeta istoria, la intervale variate de timp, iar entuziasmul exacerbat este, adeseori, urmat de un regres la fel de exacerbat. (...)”

 

5. Criteriile obtinerii codului de TVA si riscurile care stau in spatele lor

"Sunt 15 criterii de evaluare a riscului fiscal al persoanei impozabile care aplica pentru obtinerea codului de TVA. Analizand criteriile putem spune ca unele sunt de bun augur, dar sunt si criterii care nu neaparat sunt justificate in analiza societatii si care pot depuncta societati comerciale cu intentii viabile, si care isi sustin planul de afaceri prin contracte cu furnizori/ clienti. (...)”

 

6. Ce impinge o firma in insolventa

“Insolventa nu este un cuvant placut si ne sperie; capaciatatea firmelor de a genera profit si lichiditati sunt esentiale pentru a o evita. Insolventa este acea stare a patrimoniului unei firme care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor sale. (...)”